Prima pagină > Alte Chestii > Greva Profesorilor

Greva Profesorilor


Greva Profesorilor

Liderii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ au anunţat astăzi că vor declanşa greva de avertisment in data de 10 noiembrie, între orele 12 şi 14. Ea va fi urmată de greva generală, care va începe în data de 18 noiembrie, potrivit RTV.

190.000 de profesori vor intra în grevă la data respectivă.
Sindicatele din învăţământ sau întâlnit astăzi, la ora 10, cu ministrul Educaţiei, Anton Anton, şi au discutat pe tema majorării salariilor.
La discuţii au participat sindicalişti de la FSLI, Alma Mater şi Federaţia „Spiru Haret”.

Deoarece Guvernul a amânat până la primavara anului viitor creşterea salariilor profesorilor cu 50 la sută, sindicatele din învăţământ au anunţat că se pregătesc de grevă generală.

Astfel, Federaţia Spiru Haret a iniţiat procedurile de declanşare a mitingului, în numele celor 70.000 de cadre didactice pe care le reprezintă la nivel naţional. Mitingul pe care profesorii îl vor începe luni este al doilea din această lună. În urmă cu două săptămâni, aproximativ 15.000 de cadre didactice au ieşit pe străzile Capitalei, într-un miting considerat cel mai mare din ultima vreme.

„Cel mai probabil greva generală va începe luni, însă avem mari presiuni din teritoriu ca greva să înceapă chiar de mâine”, a precizat peşedintele Federaţiei Spiru Haret, Marius Nistor, citat de RTV.

Mai mult, federaţia a cerut, printr-o scrisoare deschisă, Parlamentului să se întrunească în regim de urgenţă şi să respingă Ordonanţa de Urgenţă aprobată ieri.

„Federaţia Sindicatelor din Învăţământ Spiru Haret, în numele celor peste 70.000 de salariaţi din învăţământ pe care îi reprezintă, vă solicită adoptarea, în regim de urgenţă, a legii de respingere a ordonanţei de urgenţă aprobate de Guvern în data de 28 octombrie 2008, prin care se amână aplicarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 15/2008 privind creşterile salariale ce se vor acorda în anul 2008 personalului din învăţământ, aprobată de Camera Deputaţilor în data de 30 septembrie 2008 până la data de 1 aprilie 2009″, se arată în scrisoarea deschisă a federaţiei către Parlament.

Guvernul a adoptat ieri o lege prin care a fost amânată,  până în aprilie anul viitor, majorarea salariilor cadrelor didactice. „Astfel de măsuri populiste nu au decât un orizont electoral pentru că peste cinci săptămâni avem alegeri“, preciza ieri premierul Tăriceanu.

Al doilea miting într-o lună

Mitingul pe care profesorii îl vot începe luni este al doilea din această lună. În urmă cu două săptămâni, aproximativ 15.000 de cadre didactice au ieşit pe străzile Capitalei,  într-un miting considerat cel mai mare din ultima vreme. Profesorii au protestat atunci împotriva deciziei Guvernului de a ataca la Curtea Constituţională legea de majorare a salariilor din educaţie cu 50%. Ca urmarea a protestelor şi a analizelor realizate pe acest subiect, Curtea Constituţională a respins contestaţia Guvernului şi a decis că majorarea este constituţională. 

Principala nemulţumire a dascălilor era legată de faptul că Executivul contestase actul normativ la Curtea Constituţională.

In concluzie…..profii intra in greva => avem parte de o vacanta  „prematura”:D:P Foarte tare.

Reclame
Categorii:Alte Chestii Etichete:
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: