Prima pagină > Se Intampla In Romania > Experţii Ministerului Educaţiei cer 6 zile de şcoală pe săptămână!

Experţii Ministerului Educaţiei cer 6 zile de şcoală pe săptămână!


Acest titlu stă mare pe pagina ziarului „Cotidianul”. Specialiştii Insitutului de Ştiinţe ale Educaţiei au observat, în urma unui studiu, că elevii petrec foarte puţin timp la şcoala, motiv pentru care au hotărât: fie să măreasca numărul de zile, ajugând de la 5 zile, câte sunt în prezent, la 6, fie să prelungească anul şcolar. Asta vine ca o soluţie la urmâtoarea problemă:

„Deşi liceenii, teoretic, au mai multe ore în planul de învăţământ decât cei de clasa a VIII-a, ei stau mai puţin la şcoală decât aceştia, în medie cu 10 minute pe zi. Elevii se scuză, spunând că orarul şcolar săptămânal este încărcat sau chiar foarte încărcat. Şi profesorii cred acelaşi lucru, chiar dacă tocmai ei sunt cei care „aranjează” orarul fiecarei clase. Diriginţii au menţionat că există o medie de 22 de absenţe per elev în cadrul unui semestru, din care jumătate sunt nemotivate. Majoritatea elevilor spun că lipsesc pentru că au avut probleme de sănătate, alţii din cauza oboselii, dar şi din cauză că nu şi-au învăţat lecţia sau că nu şi-au făcut temele (aproape 30%). Unul din zece elevi recunoaşte că nu l-a interesat o anumită disciplină şi de aceea nu s-a mai dus la oră.”

Acum, nu ştiu exact ce să spun, dar 22 de absenţe/ elev înseamnă foarte mult. La ce dracu’  licee au făcut ei studiile nu ştiu, dar probabil erau unele mai proaste, unde se chiuleşte la greu. La liceele mai bune, deşi se chiuleşte, numărul absenţelor este mult mai mic, pentru că unii profesori chiar uită să pună absenţe. Şi vă spun asta din experienţa proprie.

Eu, unul, sunt de părere că mărirea numărului de ore nu îi va împiedica pe elevi să chiulească de la ore, ci dimpotrivă, sâmbăta nici măcar nu ar mai veni la şcoală. Dar asta este doar părerea mea. Voi ce credeţi? Vă aştept cu comentarii legate de acest subiect.

Articolul complet îl găsiţi aici.

Reclame
 1. mama_mare_cn_drq_sa_fie_decat_anonymus
  iunie 16, 2009 la 7:33 pm

  sa ma cac pe ei.drq vine sambata la scoala.hai sictir

 2. Leo
  iunie 18, 2009 la 1:29 pm

  pentru 10 minute in minus sa stam si sambata =)).
  pai sa te tii atunci chiuluri

 3. Victoria
  iulie 22, 2009 la 10:15 am

  mi se pare o tampenie.zau asa!!!!!sa prostit lumea din cauza crizei si guvernul este cel mai afectat>.>.>>>nu au decat sa bage si sambata ore dar garantez eu ca vor fi 0 copii la scoala.ce dracu?cine vine sambata la scoala>>>TOCILARII<<.>>>..ar trebui sa-l reinvie pe ceausescu si poate asa le-ar conveni.maine poimaine ne baga si la safaran >.>.>>.>.>pe bune e cea mai de rahat chestie pe care am auzit-o@!!!!!sa mearga ei la scoala sambata si sa faca temele in locul nostru,sa invete in locul nostru zi de zi.pai ce facem?zilnic invatam.daca facem sambata ore,duminca baga teme si invata pentru luni si timp libe canch.imi bag picioarele in guvernul asta mizerabil cu tot cu cei 12 ani ai mei.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: