Prima pagină > Alte Chestii, Criza Asta... > Grevă Generală În Administraţie, Din 31 Mai!

Grevă Generală În Administraţie, Din 31 Mai!


Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) a hotărât reluarea acţiunilor de protest care includ declanşarea grevei generale în administraţia publică locală, pe termen nelimitat, prin blocarea întregii activităţi în primăriile şi consiliile judeţene din ţară, începând cu 31 mai.

https://i2.wp.com/storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1/1688/6116721/2/proteste-guvern-604-bogdan-maran.jpg


Potrivit unui comunicat de presă transmis joi de FNSA, în 14 mai va avea loc pichetarea Guvernului României, între orele 10.00-12.00, cu aproximativ 150 membri de sindicat, precum şi participarea la mitingul din data de 19 mai, organizat de confederaţiile sindicale, în Piaţa Victoriei, cu 2.500 de membri de sindicat.

„FNSA a hotărât reluarea acţiunilor de protest şi declanşarea grevei generale în administraţia publică locală, pe termen nelimitat, prin blocarea întregii activităţi în primăriile şi consiliile judeţene de pe întreg teritoriul ţării, începând cu 31 mai”, se arată în comunicat.

Potrivit reprezentanţilor FNSA, motivele acestor acţiuni de protest sunt „reducerea drastică a veniturilor salariaţilor din administraţia publică locală şi iminentele disponibilizări anunţate de către reprezentanţii Guvernului României”.

„În aceste condiţii nu mai avem nimic de pierdut!”, au arătat reprezentanţii FNSA.

FNSA este o federaţie reprezentativă la nivel naţional, având peste 50.000 de membri, în cea mai mare parte din administraţia publică locală.

Confederaţiile sindicale au anunţat un miting de amploare în Piaţa Victoriei, în 19 mai, la care vor participa aproximativ 40.000 de sindicalişti.

Sindicaliştii vor hotărî după mitingul din 19 mai dacă vor recurge la o grevă generală, din 25 mai, „sau o mişcare de stradă asemănătoare celei din Grecia”, respectiv o ieşire regulată şi blocarea Pieţei Victoriei permanent în fiecare zi, a spus liderul „Cartel Alfa”, Bogdan Hossu.

Măsurile de reducere a salariilor şi pensiilor propuse de autorităţi după discuţile cu delegaţia FMI i-au scos şi pe pensionari în stradă. Aproximativ 1.000 de pensionari au protestat, miercuri, timp de trei ore, în faţa Palatului Cotroceni, cerând demisia preşedintelui Traian Băsescu, pe care îl acuză că i-a înşelat şi căruia îi cer să renunţe la măsurile de reducere cu 15% a pensiilor.

Şi sindicaliştii din învăţământ au început, luni, protestele cu pichete la Palatul Parlamentului, pe care le vor continua până în 20 mai.

Sursa

Anunțuri
  1. Cid-ul
    Mai 17, 2010 la 3:20 pm

    Imi imaginez cum o fi sa te bagi intre toti profii cu un Tommy Gun si sa ii ciuruiesti. *Ra-ta-ta-ta-ta-ta* Muhahahah.:D

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: